Гріхи Віндовз 7: факти проти Майкрософту та програмного забезпечення з закритим кодом.

Опубліковано Vitovt 19 Листопад, 2009 - 23:11
версія для друку

Нова версія ві компанії Майкрософт —Віндовз 7 має ті ж проблеми, що й Віста, ХРю та всі попередні версії — це програмне забезпечення з закритим кодом. Користувачам не дозволено пошируювати чи змінювати програми Віндовз чи досліджувати їх принципи роботи зсередини.

Той факт, що Windows 7 є ПЗ з закритим кодом, означає, що Майкрософт затверджує юридичний контроль над користувачами через сукупність авторських прав, угод та патентів. Майкрософт використовує владу, щоб принизити комп'ютерних користувачів. На сайті windows7sins.org Організація Вільного ПЗ перелічила сім прикладів зловживання Майкрософту.

1. Отруєння навчання:

Сьогодні більшість дітей, чия освіта пов'язана з комп'ютерами, навчаються за допомогою продукції однієї компанії: Майкрософт. Майкрософт витрачає значні кошти на відстоювання власних інтересів та збуту, для дачі хабарів в освітніх організаціях. Освіта з використанням потужностей сучасних комп'ютерів повинна означати свободу і довіру, а не спосіб досягнення однією корпорацією власної монополії.

2. Втручання в особисте життя: 

Майкрософт використовує програмне забезпечнення з невинними іменами, щоб переглянути вміст жорстких дисків користувачів. Ліцензійна угода, яку користувачі зобов'язані прийняти перед використанням Віндовз, попереджає, що Майкрософт має право зробити це без жодного попередження.

3. Монополістична поведінка:

майже на кожен куплений комп'ютер була попередньо інстальована Віндовз, - без вибору. Майкрософт диктує вимоги продавцям обладнання, щоб ті не пропонували комп'ютери без встановленої Віндовз, не зважаючи на прохання багатьох людей. Навіть комп'ютери, що пропонуються з ОС типу ГНУ/Лінукс, часто мали попередньо встановлену Віндовз.

4. Замкнене коло: 

Майкрософт регулярно намагається примусово оновити ПЗ користувачів, скасовуючи підтримку старіших версій Віндовз та Офісу, та шляхом зростаючих вимог до комп'ютерного обладнання. Для багатьох людей це означає викинути працездатні комп'ютери лише тому, що вони більше не підтримують непотрібні вимоги нових версій Віндовз.

5. Зловживання стандартами: 

Майкрософт намагалась заблокувати вільну стандартизацію документів типу ODF, тому що подібні стандарти загрожували б їх контролю над користувачами завдяки закритому ПЗ типу Word. Вона брали участь у підклимних інтригах, в тому числі й хабарництві службовців, щоб зупинити подібні наміри.


6. Примушення до DRM:

 з Windows Media Player, Майкрософт працює у змові з великими медійними організаціями, щоб обмежити копіювання та відтворення мультимедійних файлів на своїх операційних системах. Наприклад, на вимогу NBC, Майкрософт могла заборонити користувачам запис телепрограм, які вони мають право записувати.

7. Безпека, що загрожує користувачеві:

Віндовз має довгу історію вразливостей безпеки, які сприяли поширенню вірусів та віддаленому управлінні комп'ютером задля поширення спаму. Завдяки тому, що програмне забезпечення є секретним, - всі користувачі залежать від Майкрософту і без її прямого втручання не можуть власноруч вирішувати проблеми безпеки. А якщо і зможуть виправити деякі помилки, то це буде протизаконно. Але власні інтереси безпеки Майкрософту відрізняються від інтересів  користувачів.

 

За матеріалами: windows7sins.org
Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 4.4 (9 оцінювань)
Опубліковано Vitovt 19 Листопад, 2009 - 23:11

Коментарі

grey_wolf (гість) | 13 Лютий, 2010 - 19:47

афтар-не согласен!один из фактов- платность,так извените,  установка винды в сервисном центре(областном) стоит порядка 70 гр. ,а сколько стоит установка лини?

Назва послуги                                                                                Вартість
Встановлення Лінукс Кубунту на ноутбук,

настройка базових програм та драйверів                                           200 гр.

Встановлення Лінукс Кубунту на стаціонарний комп'ютер,

настройка базових програм та драйверів                                            200 гр.

Встановлення Лінукс Кубунту на ноутбук, куплений

у gshop.com.ua, настройка базових програм та драйверів                    100 гр.

помимо этого занимаетесь продвижением сомнительного интернет магазина gshop.com.ua...так, что вы тоже не без греха!Undecidedя понимаю,что для развития проэкта нужны деньги-но не такой ценой!возмите пример с автора "росинка"...

Anonymous (гість) | 13 Лютий, 2010 - 20:36

А ви на Київські ціни подивість спочатку ... А потім будете писати 70 грн. В мого знайомого в Києві зідрали 250 грн. тільки за чистку від вірусів.

Так-що не аргумент.

grey_wolf (гість) | 13 Лютий, 2010 - 21:58

я говорил  по областным сервисным центрам(это если ты не увиделYell).например я драйвера под ось ставлю безплатно(это входит в стоимость установки винды,при условии наличия у клиента лицензированной винды)!я рад,что не живу в киеве!

Anonymous (гість) | 13 Лютий, 2010 - 22:33

Можливо ще про Нігерію поговоримо ? Foot in mouth

grey_wolf (гість) | 13 Лютий, 2010 - 23:16

а за чем флуд разводить?

1488! (гість) | 28 Грудень, 2009 - 18:15

А як на мене -- цікава стаття. І більшість аргументів -- серйозні.

1 (гість) | 13 Лютий, 2010 - 20:03

аргументы попахивают шизофренией...за нами следят,за нас выбирают,фигня какаето-я и толькоя выбираю, что мне ставить вин7 или линукс гном...

Guard of N (гість) | 21 Грудень, 2009 - 20:45

Всё что здесь написано полный маразм. Кто захочет тот перейдет на Лынукс и без этих тупих статей типа “ Майкрософт пытается нас контролировать“.

П.С. Всё что вы тут делаете я потдерживаю. но не надо гнать на винду, винда есть винда. у меня и винда стоит и Линукс.

 

grey_wolf (гість) | 13 Лютий, 2010 - 23:19

поддерживаюWink

admin | 23 Грудень, 2009 - 02:30

Вінда нічого поганого не зробила. Але коли діткам в школі промивають мізки так, що вони на програму з іншим інтерфейсом дивлсять "як баран на нові ворота" - це нормально ?

Чи той факт, що пере початком війни в Іраці всі комп'ютери в цій країні під керуванням ОС Віндоус відмовили?

Це питання стратегічне - не "поганості" Віндоус, а тоталітаристичних замашок відомої країни.

rumax (гість) | 23 Грудень, 2009 - 10:34

Полностью согласен с тем что НЕ НАДО гнать на Windows. Кто хочет -  тот пользуется. Тем более что линукс не всегда является альтернативой винде. Очень чатсто в линуксе попросту ОТСУТСТВУЮТ необходимые возможности.

 

Другое дело что надо рзвивать Линукс и тогда пользователи сами к нему потянутся. Как говорится: Будь попроще и люди к тебе потянутся.

я NEBES (гість) | 21 Листопад, 2009 - 00:35

Vitovt, а протиставити є що? Бо дуже довго чекаю на обіцяний Сабайон-based дистр, а його все нема. Думаю, хоч бету якусь можна було б вже викласти, нє?

rex (гість) | 16 Січень, 2010 - 21:15

ну прямо як малі діти. ви думаєте що щось буде швидше ? якщо хочете - тоді ставте дженту.

Vitovt | 18 Січень, 2010 - 01:42

Так в нас і буде бінарний варіант Gentoo з можливістю використання portage

[url=http://grusha.org.ua][img]http://linux.grusha.org.ua/sites/default/files/u43/kerivnykproektu2.png[/img][/url]

admin | 23 Грудень, 2009 - 02:34

Все в активному процесі))
Альфа є. Є вже навіть бета. Але її ще немає в образі диску, поки-що тільки робочий екземпляр.

Підключайтеся! Нам навіть картинки малювати треба. :)

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал