Фізики проти Ліриків

Опубліковано Vitovt 21 Жовтень, 2011 - 09:09
версія для друку

Суперечки між даними представниками громадськості ніколи не припинялися: що ж все-таки важливіше для суспільства, які знання корисніше для життя і хто з них розумніший і досконаліше? Лірики звинувачують фізиків у тому, що вони позбавлені «почуття прекрасного», черстві і приземлені, фізики звинувачують ліриків в тому, що вони відвернуто від реальності, схильні розмірковувати і нічого не робити.

 

Всі суперечності виникають тому, що ми самі протиставляємо логіку - емоціям, корисність - радості, здоров'я - багатства. Когось ще з дитинства батьки переконували в тому, що думати треба логічно і послідовно, а кого-то привчали в першу чергу слухати серце. І будь-який з цих незбалансованих підходів рано чи пізно призводить до проблем і внутрішніх конфліктів.

 

Так, у більшості технарів відмінна логіка, але існують проблеми у спілкуванні, особливо при спілкуванні з протилежною статтю. Найчастіше вони не знають, як себе з ними вести і, як правило, дуже пізно обзаводяться подругами. Причина криється в низькому рівні емоційного інтелекту і поганий соціальної адаптації. Тобто, їм не вистачає якраз того, чим в достатку мають лірики. Але у ліриків існують свої проблеми. Так, часто людина вміє чудово ладнати з людьми, але в нього погано виходить виконувати якусь інтелектуальну роботу. Якийсь інша людина може бути і розумним і здоровим, але при цьому страждати від конфліктів з іншими людьми. Добре, коли існує усереднена комбінація всіх цих якостей.

 

Різні типи інтелекту покликані справлятися з різними завданнями, тому дуже корисно розвивати і максимально використовувати кожен з них. Жити в гармонії - означає вміти слухати і розум, і серце. Як показує життя, це корисне вміння одним махом вирішує дуже багато життєві проблеми. Корисна робота перестає бути тягарем, людські взаємини різко поліпшуються, проходять стреси і сумніви.

 

Так що ж все-таки важливіше: логіка чи емоції? Уміння логічно мислити або емоційно жити? Через самої постановки питання, через всій неоднозначності і діаметральні думки цим суперечкам не судилося вщухнути ніколи. Багатьом людям помилково здається, що раціональність і емоційність - це суперечать одна одній якості. Аж ніяк. Вони чудово поєднуються між собою і досить часто зустрічаються в одному і тому ж людину. Так, що, як не банально це звучить: хай живе золота середина! Хай живуть фізики-лірики і лірики-фізики!

Переклад з сайту: http://mozg.by

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 1.8 (4 голосів)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Опубліковано Vitovt 21 Жовтень, 2011 - 09:09

Коментарі

Anonymous (гість) | 14 Вересень, 2013 - 16:31

суперпозиція станів)

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал