Янукович підписав закон про повернення ПДВ для IT-галузі

Опубліковано Vitovt 12 Червень, 2011 - 19:52
версія для друку

Янукович президентУ п'ятницю, 10 червня президент України Віктор Янукович підписав зміни до Податкового кодексу, якими повертається ПДВ для розробників ПЗ та інших послуг з інформатизації. Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

Відповідні зміни вносяться Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України і про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур" № 3387-VI (законопроект N8321). Закон набуде чинності першого числа місяця, наступного за місяцем публікації в офіційній пресі. Таким чином, швидше за все документ набуде чинності з 1 липня 2011 року.

Нагадаємо, в прийнятому 19 травня законі скасовується норма Податкового кодексу, якою скасовується ПДВ для послуг з розробки, постачання, тестування ПЗ, обробки даних та надання консультацій з питань інформатизації і т.д.

Законопроектом № 8321 пропонується виключити з кодексу підпункт 196.1.14 пункту 196.1 ст. 196. У цьому пункті визначаються операції, які не є об'єктом оподаткування. Серед послуг, зазначених у цьому підпункті, були консультаційні, інжинірингові, інженерні, юридичні (у тому числі адвокатські), бухгалтерські, аудиторські, актуарні і т.д). Прибираючи цей підпункт, автори проекту по суті повернули ПДВ в ці види діяльності.

Раніше, 2 червня цього року, прем'єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з представниками українських компаній - лідерів ІТ-галузі. У зустрічі також взяв участь Володимир Семиноженко, голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України та представники Міністерства фінансів України.

За підсумками зустрічі прем'єр-міністр зазначив, що готовий переглянути питання про скасування ПДВ для ІТ-галузі, якщо представники ринку нададуть обґрунтовані висновки про те, що повернення ПДВ загальмує розвиток індустрії і негативно позначиться на надходженнях до бюджету.

З цією метою була створена робоча група, до складу якої увійшли представники Госінформнауки, Податкової адміністрації, Мінфіну, галузевих асоціацій. Група займається підготовкою обґрунтованих висновків про доцільність скасування ПДВ для IT-галузі і для держбюджету. В уряді також обіцяють закон про податкові канікули для розробників ПЗ.

Джерело: http://news.liga.net

Ще ніхто не проголосував
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Доданий в Опубліковано Vitovt 12 Червень, 2011 - 19:52

Коментарі

Олександр25 (гість) | 23 Жовтень, 2011 - 23:22

Ясно що це погано!!
Він хоч один закон нормальний прийняв?

anykeyn | 18 Червень, 2011 - 20:21

Що це значить: "автори проекту по суті повернули ПДВ в ці види діяльності"? Це добре чи ні? Мутний текст...{#emotions_dlg.eyes}

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал