Вийшла нова Grusha Linux 3.0

Опубліковано seeker.name 13 Липень, 2010 - 13:08
версія для друку

Нарешті відбулась подія, на яку очікувала велика частина українських прихильників Лінукс та Вільного програмного забезпечення. В липні цього року на сайті проекту Grusha.org.ua з'явилась нова, вже третя версія операційної системи Grusha Linux.

Grusha Linux — це максимально зручна та дружня операційна система на базі GNU/Linux, яка створюється командою проекту Grusha.org.ua спеціально для українських користувачів.
Зручність, функціональність, велика кількість українізованих програм та безкоштовність роблять Grusha Linux кращою альтернативою платним операційним системам та програмам як вдома так і в на підприємстві.

Нова третя версія операційної системи є поворотним моментом у житті проекту. Минулі версії Grusha Linux створювались на базі таких відомих дистрибутивів як Mint Linux та Ubuntu. Проте зіткнувшись зі специфічними проблемами, які притаманні цим дистрибутивам і шукаючи нові перспективні шляхи для покращення якості та швидкодії Grusha Linux, команда проекту вирішила базувати наступні версії на молодому, проте вже відомому італійському дистрибутиві Sabayon, який зараз входить в десятку найпопулярніших. Плідна співпраця учасників проекту Grusha.org.ua та італійських колег дозволила створити справді зручну та функціональну операційну систему для українських користувачів.

До основних переваг нової версії можна віднести:

Зручність Дистрибутиви Grusha Linux має готові початкові налаштування як самої системи так і програм, які робляться на основі смаків більшості користувачів та досвіду розробників.

Максимальна кількість програмного забезпечення По можливості обираються найновіші версії програм, з оглядом на стабільність та перевіреність. Перелік програм намагається охопити всі сторони діяльності користувача та забезпечити його необхідними додатками на усі випадки життя. Ця перевага особливо важлива для новачків у світі Лінукс, оскільки дозволяє побачити все багатство Вільного програмного забезпечення.

Локалізація В першу чергу система була розроблена для українських користувачів, але дуже легко можна змінити переклад інтерфейсу на інші мови, в тому числі російську і англійську.

Легкість для новачків Авторами проекту постійно розробляються технічні інструкції, навчальні статті та відеоролики про користування операційною системою та програмами.

Перший дистрибутив третьої версії використовує графічну оболонку KDE. Проте любителі GNOME та інших середовищ не залишаться поза увагою. Команда проекту уже розпочала роботу над новими варіантами системи. Також очікується поява невимогливого до заліза варіанту системи на легких графічних оболонках.

Безплатно завантажити, отримати допомогу та ознайомитись з детальнішою інформацією про технічні особливості та системні вимоги можна на офіційному сайті дистрибутиву Груша Лінукс — http://linux.grusha.org.ua/uk/download

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 5 (6 оцінювань)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки

Коментарі

Dima (гість) | 3 Лютий, 2011 - 20:16

Чи можливо встановити програми з Windows?(цікавлюся із-за програми Adobe Photoshop,оскільки доводиться часто користуватися,вибачте за не коректність,просто мало знаю про цю ОС)

Vitovt | 6 Лютий, 2011 - 11:53

Так. Можна за допомогою програми wine.
Але не всі версії однаково добре працюють.
Можете подивитися тут:
http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=17

[url=http://grusha.org.ua][img]http://linux.grusha.org.ua/sites/default/files/u43/kerivnykproektu2.png[/img][/url]

Володимир Іванович (гість) | 18 Серпень, 2010 - 17:57

Шановний пане адмін, ну, ось, припустимо, встановлю я вашу грушу з ліноксом та убунту, а далі що?
Уявіть собі, що у більшості користувачів стоїть Windows SP.
У переважної більшості власників та користувачів в усьому світі! Пишуть більшість людей в усьому світі в Word2003.
Як я буду з Linux, то там стоїть Writer. Буду посилати в Writer, а мені у відповідь порадять вислати ще й кодек. Це в кращому випадку, а в гірному скажуть - не пішов би ти на три літери зі своїми закодованими писульками!
Панове, замість цих дурниць краще б ділом зайнялись.
Чому в Windows SP там, де має бути український апостроф, стоїть російська Ё. Як змінити програму? Дякую.

Vitovt | 18 Серпень, 2010 - 23:05

1. Writer зберігає і у відкритому форматі (odt) і у форматі Майкрософт ворд. Майкрософтовський вміє і розуміє тільки свій формат.

2. Про те, що всі пишуть у Ворд 2003 - це вже застаріла інформація. Зараз більш популярний 2007 та 20010й які активно просуває компанія Майкрософт.

3. 2003й ворд та 2000й без спеціального доповнення не розуміє документи 2007 ворду. А ОпенОфіс зі своїм врайтером розуміє без всяких патчів та довстановлень.

4. Google Docs, якими мимоволі користуються всі, у кого пошта на gmail, підтримують формат OpenOffice.

5. Не знаю стосовно Windows SP, а от у Windows XP замість апострофа ЙО тому-що Мікрософту чхати на україномовних користувачів віндоус. Досить і російськомовного варіанту. Вони і так "схавають".

У лінуксах, доречі такої незручності немає. Тому-що він відразу розроблявся як міжнародний з врахуванням національни х особливостей.

6. А яким саме ділом ви радите мені зайнятися ? Якщо це дійсно діло, і конкретне діло, то залюбки займуся.

[url=http://grusha.org.ua][img]http://linux.grusha.org.ua/sites/default/files/u43/kerivnykproektu2.png[/img][/url]

Anonymous (гість) | 7 Серпень, 2010 - 21:41

дякую!

1). Глюк із неможливістю встановити час виправлено.

2). Туксомалювалку вилучено, а значить можна безпроблемно встановити самому бажаний варіант.

3). Виправлено описану мною вище проблему із неможливістю відкрити будь-який носій інформації.

Так тримати!

 

seeker.name | 16 Липень, 2010 - 20:05

"1). Глюк із неможливістю встановити час так і не виправили"

трошки пізніше виправиться з оновленням

"2). А де шукати старого соняшника?"

в попередній груші)))


"3). Що з дитячою Туксомалювалькою? У груші версії 9.09 ця програма дуже подобалась моїй доці, бо у вкладці "ШТАМПИ" знаходились біля сотні зображень тваринок, та ще й із озвучкою.

додамо  з оновленнями... на все свій час... дуже багато роботи було над дистром, оскільки цей перший дистр на Сабайоні... пишіть на форумі у розділ "Пропозиції" ... дякуюємо за коментар!

Anonymous (гість) | 17 Липень, 2010 - 11:28

так, то все були дрібниці. Але вчора дистр здивував, - не відкриває жодного носія інформації (флешки, розділи нтфс, диски). Намагався через всякі проги, в т.ч. з адмінправами. Є ідеї?

Анонімний (гість) | 6 Серпень, 2010 - 23:11

На одному комп’ютері таке було... відразу після встановлення системи... проблема зникла після перезавантаження

seeker.name | 17 Липень, 2010 - 15:28

в режимі лайв-сіді точно все добре бачить.... зараз ще встановлю на хард замість своєї старої тестової груші, в якій теж все чудово

Anonymous (гість) | 14 Липень, 2010 - 23:15

1). Глюк із неможливістю встановити час так і не виправили.

2). А де шукати старого соняшника без закосу під Мак?

3). Що з дитячою Туксомалювалькою? У груші версії 9.09 ця програма дуже подобалась моїй доці, бо у вкладці "ШТАМПИ" знаходились біля сотні зображень тваринок, та ще й із озвучкою. Тепер там залишився тільки Тукс в шести положеннях. Як повернути щасливе дитинство моїй дитині?

 

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал