seeker.name веблог

Radio Tray. Слухати радіо на комп’ютері - це легко!

Тепер для користувачів Grusha Linux доступна чудова програма для прослуховування радіо Radio Tray. 
Вона являє собою інтернет-радіо, яке працює на Linux в системному треї. Його метою є створення мінімального можливого інтерфейсу, що робить його дуже простим у використанні.  читати далі »

4.555555
Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 4.6 (9 оцінювань)
Доданий в Опубліковано seeker.name 19 Серпень, 2010 - 19:51

Вийшла нова Grusha Linux 3.0

Нарешті відбулась подія, на яку очікувала велика частина українських прихильників Лінукс та Вільного програмного забезпечення. В липні цього року на сайті проекту Grusha.org.ua з'явилась нова, вже третя версія операційної системи Grusha Linux.

Grusha Linux — це максимально зручна та дружня операційна система на базі GNU/Linux, яка створюється командою проекту Grusha.org.ua спеціально для українських користувачів.  читати далі »

5
Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 5 (6 оцінювань)
Доданий в Опубліковано seeker.name 13 Липень, 2010 - 13:08

Налаштування завантаження системи по-замовчуванню в GRUB 2 (Налаштування GRUB 2)

Встановив нову Ubuntu 9.10, і оскільки на даному комп'ютері Лінукс був не основною системою, то захотілося щоб по-замовчуванню завантажувалась інша ОС. По звичці ввів в терміналі sudo gedit /boot/grub/menu.lst і ... не тут то було! Виявилося що в даній версії Убунти використовується новий завантажувач GRUB 2, який суттєво відрізняється від свого попередника.

Пошуки в інтернеті показали що тепер черга завантаження системи і таймаут перед завантаженням налаштовуються зовсім по-іншому. Нижче наводжу детальну інструкцію:

 Налаштування завантаження системи по-замовчуванню в GRUB 2 у графічному середовищі GNOME

1. При завантаженні комп'ютера дивимося якою по-порядку є система яка має завантажуватися по-замовчуванню (рахувати з нуля)

2. завантажуємо систему, відкриваємо термінал, вводимо там sudo gedit /etc/default/grub (у системах  читати далі »

5
Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 5 (1 vote)
Опубліковано seeker.name 21 Лютий, 2010 - 23:12

"Коли побачили, що OpenOffice працює так само добре і при цьому безкоштовний, вирішили встановити його на всі 90 000 компютерів"

Заміна програмного забезпечення робочих станцій Національної жандармерії Франції на відкритий софт дозволила зекономити близько 50 млн євро. Про такі значні успіхи французьких правоохоронних органів повідомив підполковник Ксавьє Гімар на конференції, що проходила нещодавно в Утрехті, організованій голландським національним центром відкритого ПЗ NOiV, повідомляє Open Source Observatory and Repository.

Жандармерія щорічно купляла 12-15 тисяч ліцензій на програмне забезпечення, однак цій сумній традиції прийшов кінець. До того моменту  читати далі »

0
Ваша оцінка: Немає
Опубліковано seeker.name 5 Січень, 2010 - 00:09

Шановні Гості сайту Grusha.org.ua!

 

Дуже дякуємо Вам за увагу до нашого проекту! 


Завдяки вашій активності, з моменту виходу останнього релізу Grusha Linux, тисячі користувачів змогли спробувати наш дистрибутив на своїх комп'ютерах, і переконатися що Лінукс це операційна система не лише для фахівців, але й для звичайних користувачів, які прагнуть до зручності!


Нещодавно ми почали роботу над новою версією Grusha Linux, яка буде дуже суттєво відрізнятися від попередніх. Ми навчилися створювати зручність, тепер працюємо над швидкістю та стабільністю! Детальніше дізнатися про концепцію поточної версії Grusha Linux можна в розділі "Що і чому" (зокрема в 6-му пункті)
Якщо Ви постійний гість нашого сайту, то мабуть помітили деяку зупинку на ньому подачі інформації. Хай це Вас не вводить в оману, тому що останні 2 місяці всі сили команди були кинуті саме на розробку чергової версії Grusha Linux.
Останнім часом команда нашого проекту розширилась і ми відновлюємо роботу по всіх фронтах.

Ми прагнемо тримати Вас у курсі всіх новин про створення нової версії Grusha Linux. Тепер ми є на Twitter! Відвідуйте нашу сторінку з останніми новинами на http://twitter.com/grushalinux, або наш сайт на стартовій сторінці якого теж є баннер з новинами.

А якщо ж Ви маєте власні ідеї та невпинне бажання зробити щось на користь іншим, самому вчитися, розбиратися в чомусь новому і вчити інших людей - ласкаво просимо до нашої команди.   читати далі »

0
Ваша оцінка: Немає
Опубліковано seeker.name 13 Грудень, 2009 - 22:40
RSS-матеріал