"Коли побачили, що OpenOffice працює так само добре і при цьому безкоштовний, вирішили встановити його на всі 90 000 компютерів"

Опубліковано seeker.name 5 Січень, 2010 - 00:09
версія для друку

Заміна програмного забезпечення робочих станцій Національної жандармерії Франції на відкритий софт дозволила зекономити близько 50 млн євро. Про такі значні успіхи французьких правоохоронних органів повідомив підполковник Ксавьє Гімар на конференції, що проходила нещодавно в Утрехті, організованій голландським національним центром відкритого ПЗ NOiV, повідомляє Open Source Observatory and Repository.

Жандармерія щорічно купляла 12-15 тисяч ліцензій на програмне забезпечення, однак цій сумній традиції прийшов кінець. До того моменту жандарми вже декілька років з тугою поглядали на open source, оскільки їх IT-інфраструктура морально застаріла, і гостро стояло питання про її оновлення.

Незважаючи на тиск з боку Microsoft, чиї операційні системи і програми були встановлені на комп'ютерах французьких поліцейських, було прийнято стратегічне рішення переходу на відкрите Програмне забезпечення. Розпочалося воно з поступового запровадження пакету OpenOffice.

"Коли ми побачили, що OpenOffice працює так само добре і при цьому безкоштовний, було вирішено встановити його на всі 90 000 настільних комп'ютерів", - сказав Гімар.

Подальшому переходу на безкоштовний софт сприяло досить широке використання жандармами веб-додатків. Всі вони, як з'ясувалося, з таким же успіхом працювали в браузері Firefox. А перехід на централізовану електронну пошту з використанням протоколу IMAP призвів до повсюдного встановлення Mozilla Thunderbird.

Французьким служителям правопорядку настільки сподобалося економити, що вони вирішили не розмінюватися на дрібниці і відмовитися навіть від майкрософтівськой операційки.

"Міграція з Microsoft XP на Vista не принесла б нам істотних переваг, до того ж в Microsoft сказали, що це вимагає навчання користувачів, - повідомив підполковник. - Міграція з XP на Linux, однак, виявилася дуже простою.

Також Гімар запевняє, що перехід на відкрите ПЗ дозволив скоротити і експлуатаційні витрати.

"Раніше одному з нас довелося б подорожувати цілий рік тільки для того, щоб встановити нову версію антивірусного додатку на комп'ютери представництва жандармерії на островах Французької Полінезії. Аналогічна операція зараз проводиться протягом двох тижнів і не вимагає поїздок", - говорить він.

Відзначимо, що до відкритого ПЗ все частіше звертаються державні структури різних країн. Linux встановлюють у школах Великобританії та Японії, власні версії Linux-систем розробили у Китаї та на Кубі.

Ще ніхто не проголосував
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Опубліковано seeker.name 5 Січень, 2010 - 00:09

Коментарі

odżywki (гість) | 28 Січень, 2010 - 21:35

Very interesting, i like this website.

R@xXx (гість) | 12 Січень, 2010 - 16:22

Запровадження систем типу Linux у подібних установах - чудова ідея.

Але все ж OpenOffice.org порівняно з MS Office дає досить погані результати...

beastie (гість) | 19 Січень, 2010 - 18:41

Ось тут я не погоджусь. Ви коли-небуть пробували відкрити docx у MSO 98/XP - не відкривається геть. А у OOo 3 - на відмінно.
Те, що кульгає відображення малюнків - це не біда. Як і деякі проблеми із таблицями.
ООо дуже гарна і безкоштовна річ!

Anonymous (гість) | 5 Січень, 2010 - 23:13

ще б українські жандарми (тобто наша міліція) вчинили так само!!!Wink

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал