Grusha School - легкий чи освітній ?

Опубліковано Vitovt 26 Травень, 2010 - 19:43
версія для друку

Grusha School 3.0 Beta 1 - (Перша бета)

Посилання на зкачуваня на стандартній сторінці завантажень:

http://linux.grusha.org.ua/download

 

Дистрибутив для слабких комп'ютерів, та освітніх цілей. Містить легковісний набір програм та не вимогливий до ресурсів.ги

Приймаються всі побажання та зауваження. Це тестова версія, яка точно встановлюєтсья на ком з 128+64 оперативи (перевірено). Вимоги будуть ще зменшені.

В якості робочого середовища вибрано попередньо налаштоване LXDE (як в knoppix та pupy linux).

Зараз трішки не зрозуміла головна ціль: чи напичкати дистрибутив "до неможу" освітніми програмами, чи зробити мінімальний, щоб влазив на КД, але був фактично "голим" після встановлення.

На мою особисту думку краще вже підключити тимчосово dvd-rom але потім не мучитися з встановленням та налаштуванням додаткових програм та компонентів системи.

Чекаємо на відгуки та побажання на форумі.

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 4.3 (4 голосів)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Доданий в Опубліковано Vitovt 26 Травень, 2010 - 19:43

Коментарі

chronozaur (гість) | 3 Жовтень, 2010 - 00:02

панове, у вас чудові ініціативи, але є пара зауважень. по- перше, найміть філолога, котрий займався б контентом на сайті, бо робити граматичні помилки та опечатки на головній сторінці - це не солідно. в одній цій маленькій новині помилки в практично в кожному реченні.

по-друге, змініть шапку сайта, бо її дизайн страшний як смертний гріх. я вже давно не бачила таких страхолюдний шрифтів і такого кривого фотошопа (чи гімпа, чим ви там його робили).

бажаю успіху і розвитку))

Григорій (гість) | 26 Червень, 2010 - 09:15

Чудово, що в умовах засилля Вінди в школах є ще люди, які прагнуть зробити Linux-збірку для школи. Розпочавши цю роботу варто ознайомитись з чужим досвідом - він є як в Україні, так і в найближчих сусідів. Майже 10 років тому у Львові львівська група користувачів  Linux створила збірку Borsh для школи (Celeron 400,128 Mb Ram, 10Gb HDD) FXCE, OpenOffice 1.0, KDEEdu і ін. Лише під FXCE OpenOffice 1.0 піднімався за 11 секунд. В Росії AltLinux школьный розрахований на мінімальну конфігурацію з процесором 266 МГц (чудес не буває!) - нижче вони пропонують термінальний варіант.  Наразі AltLinux школьный не конкурент українським розробкам лише через небажання зробити в ньому українську локалізацію (мою пропозицію з цього приводу AltLinux проігнорував, що мене не дивує - імперіалісти!), однак факт його існування потрібно враховувати. Спробуємо відтестувати  Grusha School на тому ж Celeron 400

sergiy. (гість) | 6 Червень, 2010 - 10:47

класна штука!трішки ще допрацювати треба,але загалом все класно

dd (гість) | 28 Травень, 2010 - 11:41

1. Ідея взагалі чудова. Старого заліза, яке-б могло ще послугувати дуже багато. АЛЕ, щоб відрізнятись від купи "дістрів для старих машин" (котрі такими по-суті не є) треба виходити з того, що стара (чи слабка) машина - це те залізо, на якому досі працюють (і успішно) під Win9x-2000, тобто 32 - 128 МБ оперативи. З існуючих на таке здатен лише Puppy (тестувалося на ноуті Toshiba /Pentium MMX 2xx MHz, 96МБ оперативи). Інші "легкі"дістри на цьому залізі навіть не хотіли починати встанолюватись (процес закінчувався ще не розпочавшись з різними помилками та попередженнями). Та в Puppy є один (на мою думку) вагомий недолік для "оживлення динозаврів" - відсутність за умовчанням OpenOffice (бо "докручувати" його окремо - безглузде марнування часу, а Gnumeric та Abiword - це добре, але НЕ ТЕ. Щоб бути конкурентом для пропрієтарних десктопних систем - в дістрі все повинно працювати "з коробки", без "допилювання", яке все-ж є зайняттям для ентузіастів а не пересічних користувачив.

2. Якщо мова йде про легкий дістр з LXDE, то краще розраховувати все-ж на об`єм CD, бо "тимчасово підключити DVD" не завжди можливо, а на стареньких машинах (особливо ноутах) його частіше за все немає, а встановити коштуватиме дорожче за саму машинку. Додаткове ПЗ краще розмістити на другому (або й кількох) КД.

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал