Чому не Windows ?

Опубліковано Vitovt 2 Вересень, 2008 - 11:35
версія для друку

Віндоус та Офіс працюють добре - чому я повинен хвилюватися про це ?

Обмеження

Розбите вікно    Ліцензійна копія Windows коштує дорого, але що ви отримуєте заплативши ці гроші ? Купуючи Windows та Офіс ви лише купуєте право на їх використання на не їх самих!

Користуючись цими продуктами ми автоматично погоджуємося з багатьма жорсткими обмеженнями. Для більшості ліцензій Windows ви не можете перенести систему, коли змінили комп'ютер, або просто оновили залізо. В деяких випадках ви навіть не можете просто подарувати програмне забезпечення. Хто може запускати ПЗ ? На якому комп'ютері ? Що ви можете з ци ПЗ робити ? Список обмежень є довгим і деякі пункти викликають обурення.

А що з приводу вибору ?

Програмне забезпечення повинно поставлятися без заблокованих функцій.

Чому документи Microsoft Office важко перетворити в інший формат ? Чому їхній формат постійно змінюється ? Чому ви не можете деінсталювати деякі програми ? Якщо ви хочете сумісності та вільно вибирати формати, то продукти Microsoft не для вас.

Відсутність джерельного коду

Програмний код Віндоуз та МС Офіс заховано в тайниках компанії Майкрософт, таким чином нікому не дозволено спробувати зрозуміти як ці програми працюють.

Якщо у вас немає права досліджувати джерельний код (зручний для читання людиною внутрішній алгоритм роботи програм), то ви чи хто-небудь інший не зможете виправити знайдені помилки та дефекти в роботі чи оцінити наскільки надійно програма захищає вашу особисту інформацію.

І вгадайте, що ? В програмах, які поставляються з відкритим джерельним кодом, віруси чи шпіонські програми не ефективні і за безпеку не треба платити окремо! Індустрія антивірусних програм, у якій Майкрософт зараз є значимим гравцем, пропонує вам використовувати Windows.

Рух за вільний світ

Вільний світ потребує вільного програмного забезпечення. Треба мати на увазі, що слово „вільний" вживається в значенні свободи, а не ціни: свободи досліджувати, вивчати та змінювати ПЗ, яке ви використовуєте.

Комп'ютери використовуються для того, щоб ділитися ідеями, культурними надбаннями та інформацією. Без цих свобод, можливості вільного використання програм, ми ризикуємо втратити контроль над тим, чим ми ділимося з іншими.

Це вже відбувається сьогодні. Від простих набридливих технологій як Digital Restrictions Management (DRM) до прямих залякувань таких як Trusted Computing, які загрожують обмежити права кожного брати участь в розвитку культури.

Якщо ви і відмовитися від прав використовувати свободи програмного забезпечення, яким ви користуєтеся, то виникає питання - чи залишитися ви задоволеними цим ПЗ ?

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 4.7 (3 голосів)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Доданий в Опубліковано Vitovt 2 Вересень, 2008 - 11:35

Коментарі

Сергей Гольдман & Deus (гість) | 29 Вересень, 2009 - 12:21

Хватит! Уже нажились на НАС всех - эти МайкроСОСовцы, дружно переходим на Линукс (Самая полноценная версия - это Линукс Груша! рекомендую) в данный момент у себя на предприятии меняю Платный, ограниченный Виндоус - на прекрасный ЛИНУКС.
Груша - СУПЕР! Спасибо ВАМ большое. Живите и процветайте. Удачи...

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал