Цікава інформація про ОпенОфіс

Опубліковано Vitovt 14 Лютий, 2009 - 18:53
версія для друку
OpenOffice

Перше з чим доводиться мати справу людині, яка перейшла на Лінукс - офісний пакет. Під лінукс є декілька гарних аналогів Ворд/Ексель, але в них поки-що можливості на рівні GoogleDocs. І тут відразу виникає величезна кількість питань. Близько 90% організації та користувачів використовують тільки цей мінімальний функціонал. Але як тільки в них відбирають можливість раз в пів-року скористатися чимось більшим - відразу виникає невдоволеність. Крім того, відкритим стоїть питання сумісності з дуже розповсюдженим (поки-що) офісним пакетом Майкрософт.

Насьогодні безкоштовним конкурентом Microsoft Office, який заслуговує уваги є пакет OpenOffice. Багато в чому він повторює функціонал Майкрософтовського офісу. Навіть інтерфейс практично один в один. Дечого в ньому не вистачає. Але багато-що в ОпенОфісі зроблено краще і продуманіше, аніж в продукті Майкрософт. Дещо просто розташовано в іншому місці. Наприклад функція Формат сторінки знаходиться в меню Формат, а не в меню Файл, як в Мілкософта.

От якраз це і викликає найбільше питань та конфліктів. Як правильно розміщувати пункти меню та кнопки керування: так як звичніше, чи так як логічніше ?

Якщо вжити термін „зручніше - відразу виникає питання: кому зручніше ? Якщо новачку, який ніколи не працював з офісним пакетом, то йому буде зручнішим те, що логічніше. А якщо людині досвідченій у Ворді та Екселі, то зручніше буде те, що звичніше. Ось така дилема.

Важко однозначно сказати по якому шляху йдуть розробники OpenOffice. Здається, що вони найкраще таки переймають, але де-інде „підкручують гайки“, щоб було більш логічно.

Для полегшення життя наводимо посилання на цікаві ресурси та інструкції з ОпенОфісу:

Російськомовні відповіді на часті питання,
розділ про Calc та  про Writer
перелік Гарячих клавіш.


Також дуже цікаві відеоуроки по ОпенОфіс на Англійській мові.

Надіючь це полегшить життя. Також самі актуальні питання будуть освітлюватися в секції про опенофіс розділу питань новачків.

Якщо у вас є власні наробки, якими ви хочете поділитися, або просто наболілі питання на цю тематику - надсилайте або на пошту (вказана в розділі для новачків), або використовуючи форму [+] Миттєвий Відгук з правого боку сторінки.

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 4 (3 голосів)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Доданий в Опубліковано Vitovt 14 Лютий, 2009 - 18:53

Коментарі

zhytomyr | 20 Листопад, 2009 - 14:36

Пригадую ставив опен офіс на вінду. Дуже подобалось логічне завершення слова при наборі перших літер. Набір тексту вдвічі прискорювався!

Таки справді потужний редактор, однак за можливостями дещо відстають від майкрософту...  (на привеликий жаль)

tux (гість) | 7 Серпень, 2009 - 11:26

Шановний Вітовт, не "наробки", а "напрацювання".
Успіхів!

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал