Проблема з встановленням на жорсткий диск

mag1976
Відсутній
Зареєстрований: 21 Бер 2010
версія для друку

Я маю велику надію, що фінальний реліз Груші буде більш старанно проробленим, ніж той, що я мав нещастя спробувати встановити на жорсткий диск, де вже знаходились розділи з Windows XP та 7, Mandriva 2009, Slax 6.1.2, PuppyRus 4.20, SimlyLinux, диск з моїми данними - реліз Grusha_Linux_3.0-beta05_x86_K.iso. Спочатку я за допомогою Acronis відрізав для нього логічний розділ розміром 20 Гб, завантажився з записаного диску з Грушою, і коли дійшов до розмітки розділів, був дуже здивований тим, що не побачив не лише того розділу, на який мав встановити Грушу, а зовсім ніяких, все було показано як один нерозмічений жорсткий диск, де пропонувалось створити розділи за допомогою вбудованої в дистрибутив утіліти. Вийшовши з прорами установки і перезавантаживши компьютер, я виявив, що з жорсткого диску зникли всі розділи! Я був в шоці! Прийшовши через деякий час в себе, я спробував відновити втрачені розділи за допомогою Acronis, і, на щастя, мені вдалося відновити роділи з Windows XP та 7, Slax 6.1.2, PuppyRus 4.20, і найголовніше диск з моїми данними, розділи з Mandriva 2009 і SimlyLinux були втрачені... Хотілось би взнати, чому так сталось? Встановлення робив у відповідності з інструкцією по інсталяції старої Grusha Linux, яку скачав з сайту. Чекаю детальної відповіді, бо дуже вже хочеться мати справжній український Лінукс на своєму компьютері! Моє залізо: Acer Aspire M3641, відюха nVidia GeForce GT230, HDD 320 Gb, DDR2 memory 2 Gb.

Олег

Коментарі

RJey (гість)
На: Проблема з встановленням на жорсткий диск

Зрозуміло. Але, як на мене що занадто - то не здраво. Хто-зна, чому таке сталося з розділами на твоєму дискові, але не варто звалювати це на Грушу. Трохи схоже на:"спочатку пили вино, потім коньяк, потім відполірували пивом. а потім я отруївся печенькою". Недавно в мене подібне сталося при встановленні Федори. Щоправда, я зміг відновити всі розділи. Просто щось не так тицьнув, або так склалися небесні світила)).

RJey (гість)
Re: Проблема з встановленням на ...

А надідька, вибачаюсь, тобі стільки систем на компі? чи не вистачило б тієї ж сімки, приміром, та їй до пари щось іще? а для іншого ВіртуалБокс. Ну, справді?

mag1976
Відсутній
Зареєстрований: 21 Бер 2010
Re: Проблема з встановленням на ...

Навіщо стільки? Спробую пояснити: для роботи я постійно користуюсь WinXP, тому що на Лінуксі, на жаль, ну ніяк не хоче йти AutoCAD, що потрібно мені для роботи, сімку я тільки нещодавно поставив, хотілось подивитись, що воно таке - дійсно, вразила, але до душі все ж більше припав Лінукс: Slax та PuppyRus - це те, з чого я починав знайомитись з *nix-ами, ще коли в мене був камп, за сучасними мірками більше схожий на калькулятор, де вінда жахливо тормозила, а лінухи просто літали, ну й на згадку поставив їх і на нову машину, а Mandriva й SimplyLinux - це для душі, мої основні системи, коли діло не стосується безпосередньо роботи - як я вже казав, на жаль, їх програмне забезпечення, навіть з використанням Wine, не може повністю задовольнити мої вимоги. До речі, зараз бьюсь над тим, щоб якось спробувати поставити собі Macintosh, хоча б Хакінтош, побачив його у знайомого - закохався! Правда, всі спроби поки що невдалі... Крім того, колись стояли ще й Runtu, RusBSD, KolibriOS, Solaris - і ні з якою з них ні разу не було такої проблеми, щоб доводилось відновлювати розділи на HDD після їх встановлення, і от дуже хотілося б взнати - чому так вийшло? Як я вже казав, ставив у повній відповідності з інструкцією по інсталяції старої Grusha Linux, яку скачав з цього ж сайту.
А віртуалки я чомусь не поважаю - навіщо обмежувати можливості операційки, на якій буде стояти віртуалка, коли можливості машини й розмір HDD дозволяють встановити кожну операційну систему на окремий розділ, де вона буде працювати повноцінно, і завантажувати потрібну за допомогою GRUB - мене це цілком влаштовує. Але все-таки хочеться користуватись і рідною операційкою, спробувати Грушу!

Олег

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал