А як щодо "кишенькової" версії?

XIII
Відсутній
Зареєстрований: 23 Гру 2009
версія для друку

На даний час "Груша" нормально функціонує як ОС для звичайного ПК. Але час диктує свої вимоги.

Думаю було б розумно взятися за "кишенькову" чи хоч "полегшену" версію, чим суттєво розширили б коло користувачів. Якщо зробити її на зразок Puppy, або хоча б мінімальну версію то нею користувалися б як "операційкою на флешці". І якщо навіть по функціональності вона б програвала Вндовсу, то її стабільність й зручний український інтерфейс були б додатковою рекламою основної версії. Самі подумайте не кожен буде качати по 4 гіга й потім ще й бавитись з інсталяціяю, а тут скачав 700 метрів  - й ось тобі працюючий Live-Linux на CD чм на твоїй флешці.

От тільки, думаю, що що а на доках економити тут не треба. А пакети поставити найнеобхідніші й по "дровах" розділити на кілька версій (наприклад: ретро, ноутбучні, нові і т.п.). Для початку вистачить, а хто схоче - поставить, що треба буде, або візме повну версію. (Щоправда бажано щоб і мінімальна версія мала якомога більше "фішок" - реклама як не як.)

Коментарі

Anonymous (гість)
Re: А як щодо "кишенькової" ...

Angstrom Android Maemo варіанти для кпк. А взагалі не бачу такої потреби, мобайл досить непогано працює, а на рахунок паппі то  теоретично його можна навіть прошитив RAM

 

Jon (гість)
Re: А як щодо "кишенькової" ...

Я так розумію, Вітовтові не вистачає часу на все - шукайте програмерів, що допоможуть Вітовту.

XIII
Відсутній
Зареєстрований: 23 Гру 2009
Re: А як щодо "кишенькової" ...

Звичайно не вистачає, але навіть якщо забрати громіздкі пакети, замінивши їх простішими й переглянути список дров то розміри й системні вимоги можна значно зменшити. А це вже не така вже й важка програмерська праця, проте часу йде немало. Якщо в мене вдасться стабільна версія для моїх "стариганів" то я сам йому надішлю.

kosya
Відсутній
Зареєстрований: 26 Гру 2009
Re: А як щодо "кишенькової" ...

++1 О так паппі рулить, записав на СD й без проблем слухаю музику й дивлюся відео навіть на своєму старенькому компі (раніше на ньому ледь 98-мий йшов!). Хочу собі й Грушу таку!

Anonymous (гість)
Re: А як щодо "кишенькової" ...

+1,паппі був першим диструбутивом лінукс,з якимя познойомився,і було б круто якби грушу теж зробили   на 700 мб,лів-сд)

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал