Як власницьке програмне забезпечення шкодить освіті (ч.1)

Опубліковано seeker.name 15 Грудень, 2009 - 23:12
версія для друку

Освіта дітей є основним джерелом доходів для Microsoft, і дає їй основну стратегічну можливість проштовхувати свою продукцію у життя людей ще з їх дитинства. Спокушаючи школи до використання Windows та іншого свого програмного забезпечення, Microsoft примушує батьків надавати таке ж саме програмне забезпечення своїм дітям вдома. Чи ви ще десь бачили щоб якась компанія завдяки своєму маркетингу могла так легко нав'язати свою продукцію дітям, представивши таким чином її як беззаперечний стандарт та безальтернативний варіант?

Інколи можна почути, як деякі освітні заклади навіть хваляться і гордяться своєю співпрацею з Microsoft, при тому часто ігноруючи або не розуміючи величезного негативного впливу на життя дітей, а в майбутньому і дорослих людей.

Оскільки програмне забезпечення Microsoft є власністю компанії, воно несумісне з освітою. Люди просто є пасивними споживачами в їхній взаємодії з Windows, всім юридично заборонена адаптація програмного забезпечення для вирішення конкретної проблеми, або хоча би перевірка початкового коду програми, щоб впевнитися в безпечності даного продукту.

Можливість навчатися з використанням комп'ютерів повинна давати людям свободу та розширення прав і можливостей, а не для використання тільки однією компанією для впровадження своєї монополії через освіту.

Вільне програмне забезпечення, з іншого боку, дає дітям можливість розвиватись, стимулюючи їх досліджувати і вивчати. Ніде обіцянка освітньої платформи, яка використовує вільне програмне забезпечення, не була більш значною ніж в проекті (Лептоп Кожній Дитині) One Laptop Per Child (OLPC). Запроваджений професором MIT Ніколасом Негропонте у 2003р, проект - One Laptop Per Child (OLPC), був розроблений щоб скерувати дітей всього світу до поглибленого навчання, використовуючи комбінацію інформації, технології, та свободи.

Проект мав мету виробляти дешеві пристрої (перший з яких мав назву ХО), так щоб мільйони дітей могли мати доступ до них, та вільне Програмне забезпечення, для того, щоб вони мали свободу у дослідженні та обміні Програмним забезпеченням.

 Тоді під тиском з боку Microsoft, Негропонте ухилився від свого прагнення до свободи і оголосив, що машина буде також платформою для запуску Windows XP, власницької операційної системи.

Microsoft не є єдиною загрозою для освіти - Adobe і Apple також глибоко вкоренилися в систему освіти, використовуючи Windows. Власницький Flash від Adobe і програвачі Shockwave та QuickTime від Apple та ITunes широко в освітніх програмах.

Microsoft постійно працює з урядами, які купують недорогі пристрої типу ХО, намагаючись змусити їх замінити вільне програмне забезпечення на Windows. Це має показати, наскільки успішною є Microsoft. Але цей тиск зі сторони Microsoft завдає великої шкоди проекту, який розповсюдив більш ніж 1 мільйон ноутбуків з Вільним програмним забезпеченням і бачить недорогі платформи як спосіб зробити дітей з малозабезпечених сімей у всьому світі залежними від її продукції. OLPC загрожує стати ще одним прикладом того, як Microsoft переконує уряди усього світу, що освіта з використанням комп'ютерів — це те ж саме, що освіта з використанням Windows. Щоб запобігти цьому, важливо, щоб ми працювали над підвищенням глобальної поінформованості про ту шкоду, яку Microsoft завдає освіті наших дітей. Чудовим способом зробити це є завантаження Вільного Програмного Забезпечення та допомога дітям з ваших країв у його освоєнні.

Додати поточну сторінку в соціальні закладки

Коментарі

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал