Стратегія замикання користувачів на себе компанії Microsoft (ч.4)

Опубліковано seeker.name 5 Березень, 2010 - 21:07
версія для друку

 

"Опанувати, доповнити і витіснити" - ось як Microsoft описує свою стратегію замикання своїх користувачів на невільні розширення стандартів.

Microsoft регулярно намагається примусити своїх споживачів до переходу на нову версію, припиняючи підтримку більш старих версій Windows і Office, одночасно змінюючи свої формати файлів, чим вона ставить багато підприємств в положення, в якому вони змушені перейти на нову версію, щоб продовжувати користуватися програмами і форматами документів, у які вони вклали час.

Припинення підтримки операційних систем та інших програм, наприклад, MS Office, Microsoft не залишає компаніям вибору, крім переходу на більш пізні версії їх програм. Більш пізні версії програм використовують формати файлів, які відрізняються від попередніх версій, змушуючи компанії, які обмінюються цими документами, також переходити на нову версію. Крім того, деякі програми відмовляються працювати на більш старих версіях Microsoft Windows, примушуючи до повного оновлення системи по суті тільки для того, щоб відновити формат документів для обміну.

Ця поведінка не обмежується компанією Microsoft; так само роблять і інші компанії, що виробляють комерційні програми для Windows. Компанія Adobe регулярно оновлює свої програми, щоб закрити вразливості, які дозволяють обійти обмежувальні заходи в її програмах читання PDF, а компанія Apple використала свій додаток для оновлення програм на Windows, щоб примусити користувачів iTunes до установки браузера Safari.

Чому у вільних програмах цієї проблеми немає? У кожного, хто користується програмою, є доступ до початкового тексту. Це створює три різні можливості отримання підтримки для даної програми крім тієї, яка може бути запропонована розробниками програми: По-перше, група користувачів програми може вирішити самостійно продовжувати підтримку продукту виправленнями помилок і оновленнями - група під назвою Fedora Legacy робила це для Red Hat 7.3 та Red Hat 9 кілька років після припинення офіційних оновлень. По-друге, новий проект може вирішити самостійно продовжувати розвиток програми, надаючи користувачам альтернативу у вигляді нового випуску або дистрибутиву програм. Нарешті, користувач може сам найняти незалежного розробника програм або групу розробників, щоб продовжувати поліпшення і підтримку програми.

 

Посприяйте розвитку Вільного Програмного Забезпечення! Розмістіть дану статтю на ваш сайт або блог із посиланням на наш сайт або поділіться адресою статті з друзями!

 

Додати поточну сторінку в соціальні закладки

Коментарі

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал