IIPA прирівняло вільне ПЗ до піратського

Опубліковано MANTIS 10 Березень, 2010 - 18:03
версія для друку

Можливість направляти коментарі в Комітет по Торгівлі США (USTR) відносно Спеціальної Доповіді №301 (Special 301 Report), скористались не тільки в FSF. Міжнародний Альянс Інтелектуальних Власників (International Intellectual Property Alliance, IIPA) також не залишився осторонь і послав свої рекомендації, суть який зводиться до того, що вільне ПЗ прирівнюється до піратського, повинно бути заборонене, а на країни, в яких його використання заохочується на державному рівні, накладені санкції. Жахлива пропозиція, але в IIPA своя аргументація: ВПЗ дає приклад нечесної конкуренції, затрудняє або блокує доступ софтверним компаніям на ринки на ринки і як наслідок перешкоджає інноваційному процесу. Якщо процитувати першоджерело, в IIPA впевнені, що ВПЗ "породжує образ мислення, який не признає цінності інтелектуальної власності" і підриває "систему, що дозволяє користувачам вибрать найкраще рішення серед інших". Хто б міг подумать! Адже Індонезія (а саме з параграфа, що відноситься до цієї країни взяті вищенаведені цитати) тільки хотіла скоротить витрати на ПЗ і почати боротись з нелегальним його використанням. Не вийшло! Сама потрапила в список неблагонадійних країн, заохочуючих opensource "піратство" поряд з двома десятками інших держав, співчуваючих opensource.

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 4.8 (5 оцінювань)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Опубліковано MANTIS 10 Березень, 2010 - 18:03

Коментарі

Traximus (гість) | 14 Квітень, 2010 - 19:30

Чому вартість автогада 24000 грн.? Якщо навіть вінда коштує 1700... Вони просто зажрались. Ще й придумали що інтелектуальна власність дійсна 50 років. Хай зроблять нормальну ціну на ПЗ десь на рівні хай навіть 100$ і питання піратсва в комерційних цілях відпаде саме собою. Хто вони такі щоб диктувати цілому світу свої умови? Хай якщо такі розумні платять за використання в своєму ПЗ латиниці, кирилиці чи цифр, формул... так можна дійти до абсурду.

Flashbag (гість) | 3 Квітень, 2010 - 22:02

Повистрілював би гадів!!!!!!!!!!!!!!

Якщо ВПЗ дійсно заборонять (а цього точно не станеться=))), то буде революція!!!!!!!!!

Odisseus (гість) | 2 Квітень, 2010 - 21:03

Це жарт, правда ж?

AleksB (гість) | 13 Березень, 2010 - 02:14

Я ціную ітелектуальну власність, але не кожен може придбати ліцензійне ПО, відео чи аудіо. Вважаю що будь яка праця в тому числі інтелектуаль повинна винагорожуватись, якщо ж автор згоден ділитись цим безкоштовно це його право і не бачу тут нічого кримінального.
Усі хотять їсти, на одному інтузіазмі довго не протягнеш, навіть цей проект має свою ціну (http://grusha.org.ua/price).
Творці вільного ПО не забов'язані нічим (окрім совісті, яка теж хоче їсти) перед користувачами, на відміну від платного. Тож у віндовс та яблука ви купуєте підримку наперед, у лінукс заплатете потім, по трохи але заплатите. Інакше ... , хоча скажіть самі, чи станете працювати задарма знаючи що у вас немє і не буде грошей?...
писати можна довго.. тож вітаю тих хто зрозумів думку, хто ні, сподіваюсь у вас все попереду...
Одні користуються вільним ПО бо цінують права інших інщі лише тому що бояться відповідальності перед законом і готові вдаитись за копійку.

RJey (гість) | 12 Березень, 2010 - 00:34

Дуже б не зотілося опинитися у підпіллі, з таками їхніми мансами...

thevs (гість) | 12 Березень, 2010 - 00:26

Відчули небезпечність вільного ПЗ для своїх кишень і тепер кричать. А чому такі заяви не роблять звичайні люди? Та тому що вони їм не б"ють по кишені, а навпаки дозволяють заощаджувати. Капєц, де ж демократія?

Anonymous (гість) | 11 Березень, 2010 - 11:31

Та пішли б ті всі дятли лісом...

Anonymous (гість) | 10 Березень, 2010 - 22:49

мафія бессмертна

 

Anonymous (гість) | 10 Березень, 2010 - 22:16

так, цілком імовірно, що софтверні гіганти профінансували дану організацію на кругленьку суму і вона взялася активно відробляти бабло, а оскільки законних методів впливу в них немає, то вони вимушені створювати нові закони.

MANTIS | 10 Березень, 2010 - 18:14

Це дурдом "Веселка"! Чого мені повинні навязувати купувати платне ПЗ? Якщо є цілком аналогічне, а, можливо, і краще вільне? Таке враження, що вище над IIPA нависають різні "майкрософти" і вимагають, щоб ті заборонили вільне ПЗ. Але гадаю, що буде нелегко викорінення вільного ПЗ. Адже незалежно від національності, кожна людина намагається економити. Навіть використовуючи крекнутий софт.

[url=http://grusha.org.ua][img]http://linux.grusha.org.ua/sites/default/files/u43/rozrobnykproektu2.png[/img][/url]

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал