Autodesk подумує про Linux...

Опубліковано ckopnio 28 Жовтень, 2009 - 20:24
версія для друку

Autodesk, найбільший в світі постачальник програмного забезпечення для промислового і цивільного будівництва, машинобудування, ринку засобів інформації і розваг, розмістив на російському дзеркалі сторіночку, на якій представлено ПЗ під Лінукс, що є вельми серйозним приводом вважати, що компанія Autodesk замислюється про повнішу підтримку даної ОС.

Особливий інтерес представляє ПЗ Autodesk Smoke - повнофункціональний композер для виробництва Відео з анімаційних програм Maya, 3DSMax з підтримкою HDTV 1080p.

На сайті також зазначено, що Сучасні багатоядерні робочі станції забезпечують безперечне підвищення продуктивності і що системи Autodesk використовують повну потужність багатоядерних процесорів і розширюваної відкритої архітектури платформи Linux.

Тепер на робочих станціях Linux Autodesk представлено чотирма новими продуктами: Autodesk Flame, Autodesk Flint, Autodesk Flare,  Autodesk Inferno та Autodesk Smoke.

Autodesk Linux

 

Autodesk® Flame® 2K під Linux, придбаний Absolute Post, вже був використаний в декількох проектах.

Панель Аутодеск Лінукс

Коли Девід Сміт засновував Absolute Post, він розумів, що творчі чекання клієнтів непомірно зростають, тоді як бюджети скорочуються. Він знав, що для того, щоб досягти успіху його новий бізнес має бути дуже ефективним. «Клієнти чекають, що ми назвемо ціну на основі їх  фото або сценаріїв. Потім клієнти наполягають на цій ціні», - говорить Сміт. «Тому нам життєво необхідно  вкладати гроші в найостаннішу і найбільшу технологію. Це дозволить отримати найбільш рентабельний робочий процес.»

 

Absolute встановило багато систем Autodesk®, які з'єднуються за допомогою високошвидкісної мережевої інфраструктури Autodesk® Stone® і Autodesk® Wire®. Однією з таких систем є недавно придбана Autodesk® Flame® 2K під Linux, яка вже була використана в багатьох проектах, як, наприклад, в ролику гри Daxter для Playstation, в кліпах Роббі Вільямса Sin, Sin, Sin, Skinny Cow, Cheeky Cow і Messy Cow, а також в деяких рекламних фото Muller. «Flame під Linux неймовірно швидкий і продуктивний», - говорить Філ Олдмен, художник з Absolute Post, який працює з Flame. «Я був здивований тим, наскільки він ефективніший порівняно з Flame під Tezro. З графіками, що постійно стискуються, така підвищена ефективність спрощує мені життя.»

 

Панель2 Аутодеск ЛінуксПанель Аутодеск Лінукс

Працюючи над одним зі свіжіших відео Роббі Вільямса Advertising Space, де Роббі грає Елвіса Преслі, Олдмен зміг додати реалізм довкілля, працюючи в Блекпулі (незвичайному і привабливому Британському морському курорті), і підправити картинку так, що вона стала схожою швидше на Лас-Вегас. Окрім виконання косметичної роботи, такої як підправлення лінії волосся Елвіса, де злегка скривилася перука, Олдмен використовував потужний інструментарій Flame і середовище для тривимірного компонування, аби додати додаткові віддзеркалення на використовуваному у відео автобусі. «Flame під Linux - маленька робоча конячка і явно личить для виробничої лінії Absolute»- говорить Олдмен.

Тепер на черзі AutoCAD….

Джерело http://www.autodesk.ru/adsk/servlet/index?siteID=871736&id=8056267

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 5 (1 vote)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Доданий в Опубліковано ckopnio 28 Жовтень, 2009 - 20:24

Коментарі

corylus (гість) | 10 Травень, 2010 - 19:20

Чесно кажучи, не бачу я в цьому великого сенсу. Чому? Тому що професійне прогамне запезпечення "на халяву" ніхто давати не буде. Колись, вже не пам' ятаю хто саме з представників компаній, що вкладають грощі в підтримку Лінукса, сказав, що "соціальне програмне запезпечення повинно буди вільним для усіх". Тому власне ми й маємо GIMP, безкоштовні браузери, медіаплеєри, конвертори, офісні програми, аудіо-відео-редактори, базові CAD-програми та ін. Бо вони відностно прості та легкі, за ними не стоять роки напрацювань та великі науково-технічні дослідження.

А Autodesk ніяким чином до соціальної сфери не відноситься. Ну припустимо, створять вони Автокад для Лінукса? Хто буде купувати його за такі гроші? Встановлення таких програм повністю лишає сенсу саму безкоштовність Лінуксу.

Краще розробникам не сподіватися на Автокад, а думати про розвиток альтернативних більш дешевих систем.

 

Forever (гість) | 6 Травень, 2010 - 00:50

а 40 тис. грн не жалко тратити? :) на ліцензійну копію.....

VitalisK (гість) | 11 Січень, 2010 - 03:12

Гарний початок. Якщо Autodesk щей AutoCAD під лінукс зроблять, то я принципово куплю ліцензійну копію )))

Under (гість) | 25 Грудень, 2009 - 13:08

Дуже непогана новина - це буде супер!

admin | 7 Листопад, 2009 - 14:53

Surprised

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал