Лінукс очима розробника: I - як все почалося

версія для друкуПочалося все з того, що я попросив свого друга і одночасно видатного програміста Толіка Сахніка написати свою професійну думку та особисті враження в розділ відгуків про Лінукс.

Знаючи його як гарного програміста з великим досвідом програмування під Windows і останні два роки на Лінукс я очікував цікавий для себе матеріал. Але те, що вийшло перевершило всі мої очікування. І було вирішено розмістити цей матеріал окремою публікацією.

Тому ті, хто підписані на розсилку мають можливість першими ознайомитися з цим циклом статтей: „Лінукс очима розробника - особисті враження“:

Почалося все ще в університеті: на першому курсі лабораторні з програмування у класі HP Unix, потім Visual FoxPro у Windows NT4, лабораторні з чисельних методів знову в HPUX, невелика перерва, кафедральні спецкурси у Visual Studio 98. Далі перша робота на півтора місяця, де спробував було поставити собі RH Linux 5, але не подужав. Потім чотири роки розробки систем охорони у компанії ITV. Хоч і розробляли у Windows, ознайомився й почав використовувати переважно відкриті продукти: Vim для редагування, MinGW для компіляції, WiX для збірки інсталяційних пакетів. Нарешті, останні два роки працюю виключно в середовищі GNU/Linux у компанії Visonic, беру участь у розробці їхніх прикладних серверів та охоронних панелей.

Отже, панове, світу я побачив небагато, але якусь-таки думку про побачене довелося скласти. У цій статті хочу поділитися з вами відповідями на два запитання:

  • Чому мій роботодавець обрав GNU/Linux для розробки своїх продуктів?
  • Чому я та мої колеги обрали GNU/Linux для повсякденної роботи?

Наступну частину:

Чому розробка для GNU/Linux?

Ми подібні до карликів на плечах гігантів.

— Бернар де Шартр

чекайте у наступному випуску розсилки, або читайте через декілька тижнів на сайті Груша.org.ua.
Додати поточну сторінку в соціальні закладки